Ajalugu jääb tegemata: Ploomipuu jäeti viimasel hetkel paraolümpia nimekirjast välja! (2)

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kardo Ploomipuu
Kardo Ploomipuu Foto: Konstantin Sednev

Ujujana Eestile paraolümpiamängudelt pronksmedali toonud Kardo Ploomipuu murdmaasuusatajana talvisele paraolümpiale ei pääse, sest ta ei täitnud paraolümpial osalemiseks ette nähtud tingimusi.

«Paraku sain teada, et ma lõplikku nimekirja siiski ei pääsenud ja pean veel tööd tegema. Oma unistusest ma ei loobu, kuid esimeses etapis luban kindlasti jätkata suusatajana tippsporti järgmisel aastal. Edasi vaatan järk-järgult,» kommenteeris Ploomipuu Eesti Paraolümpiakomitee veebilehe vahendusel.

«Muidugi on mul kahju! Olen treeninud palju ja suutnud oma ujuja tugevused pöörata eelisteks murdmaasuusatajana, mis tõi mulle suvel kohapakkumise paraolümpiale,» jätkas Ploomipuu, kellel on eesmärk esimese Eesti sportlasena osaleda nii suve- kui ka taliolümpial

Tänavu suvel sai Ploomipuu meeste murdmaasuusatamise koha Pyeongchangi paraolümpiamängudele. Pärast esimest edukat registreerimisprotsessi sai Eesti Paraolümpiakomitee ootamatu ja pärast järelepärimisi tänaseks ka lõpliku vastuse, et sel aastal Ploomipuu lõplikku olümpianimekirja siiski ei pääsenud, kuna kõik kvalifitseerimisnõuded ei ole veel täidetud.

Eesti Paraolümpiakomitee peasekretäri Keit Jaanimägi sõnul jäi Ploomipuu taliolümpia debüüt rahvusvaheliselt alaliidult õigeaegse ja ammendava info puudumise taha.

Paraolümpiamängud toimuvad Pyeongchangis 9.-18. märtsil. Eesti oli paraolümpiamängudel viimati esindatud 2002. aastal Salt Lake City mängudel, kus meie kelguhokimeeskond saavutas kelguhokiturniiril 6. koha.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles