Pyeongchangi olümpial võeti rekordiline arv dopinguproove

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksandr Krušelnitski.
Aleksandr Krušelnitski. Foto: Cathal Mcnaughton/REUTERS

Rahvusvaheline Olümpiakomitee (ROK) teatas, et äsja lõppenud Pyeongchangi olümpiamängudel võeti enam kui 3100 dopinguproovi.

Rahvusvaheline Spordiliitude Föderatsioon ja Pyeongchangi olümpiamängude korralduskomitee võtsid vahemikus 1.-25. veebruar 3149 dopinguproovi, mis on taliolümpia rekord, vahendab Insidethegames.biz.

3149 proovist olid võetud 1393 võistluste raames ning 1756 võistlusvälisel ajal, millest 2261 olid uriiniproovid, 594 vereproovid ja 294 sportlaste bioloogilised passid. 2969 olümpiamängudel osalenud atleetidest läbisid dopinguproovi vähemalt korra 1615, suurem osa neist võistlusvälisel ajal.

Hetkeseisuga on positiivse dopinguproovi andnud neli olümpiamängudel osalenud sportlast: venelased Aleksandr Krušelnitski (curling) ja Nadežda Sergejeva (bobisõit), sloveen Ziga Jeglic (jääoki) ning jaapanlane Kei Saito (lühiraja kiiruisutamine).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles