Sõõrumaa: olen EOK president ametiaja lõpuni (10)

Andres Vaher
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Sõõrumaa ei näe, et on Eesti spordi esiühendusele halba maik mani külge jätnud, vaid soovib rõhuda avalikust sektorist hangitud lisarahale.
Urmas Sõõrumaa ei näe, et on Eesti spordi esiühendusele halba maik mani külge jätnud, vaid soovib rõhuda avalikust sektorist hangitud lisarahale. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Viimastel nädalatel vastuoluliste väljaütlemistega meedia ja vähemalt osa spordirahva kriitikatulva alla sattunud Eesti Olümpiakomitee president Urmas Sõõrumaa selgitab toimunu põhjuseid ja tagajärgi ning möönab teatud eksimusi. Samas rõhutab ta, et kavatseb kuni volituste lõppemiseni kindlasti ametis jätkata.

Kuidas suhtute avalikkuse ühesesse hukkamõistu, mis sai osaks teie arvamusartiklile Postimehes (19. märts, «Tänan Mati Alaveri ja Andrus Veerpalu kõige eest, mis nad on teinud»), aga ka varasemale väljaütlemisele sportlaste napi koolihariduse kohta?

Hinnangud artiklile pole olnud sugugi ühesed. Olen saanud palju toetavaid kirju ja sõnumeid, sealhulgas EOK peasponsoritelt.

Kas olete kahetsenud, et selle üldse kirjutasite?

Seda küll mitte. Pidasin oluliseks selle tänu, nii hea kui halva eest, hingelt ära öelda. Eriti tänulik olen aga selle eest, et mind niimoodi ründama hakati. See võimaldab paljud peidus olevad asjad selgemaks rääkida. Võib olla valus, aga siit on hea õppida. Eelkõige mul endal.

Põhjalikumalt tulnuks kaaluda pealkirja ja anda aru, et sageli hakkab just see sisu asemel elama oma elu. Pidanuks hoolikam olema.

Kas eriti kriitilised reaktsioonid üllatasid?

Eeldasin, et midagi tuleb, aga…

Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles