Eesti vibulaskjat ja poksijat saatis Euroopa mängudel edu

Postimees Sport
Copy
Meeri-Marita Paas Euroopa mängudel.
Meeri-Marita Paas Euroopa mängudel. Foto: Eesti Olümpiakomitee

Laupäeval, 22. juunil tegid Eesti koondislased Minskis Euroopa mängudel eduka võistluspäeva. Plokkvibuvõistlusel alistas Meeri-Marita Paas kahekordse maailmameistri ja kindlustas pääsu veerandfinaali, poksija Pavel Kamanin teenis pääsu kaheksandikfinaali ning rattur Mae Lang sai maanteesõidus 44. koha.

Plokkvibu kvalifikatsioonist üheksandana eliminatsiooniringidesse pääsenud 17-aastane Meeri-Marita Paas sai esimeseks duellivastaseks kogenud, endast kaks korda vanema itaallanna Marcella Tonioni, kelle auhinnakappi kuulub arvukalt medaleid rahvusvahelistelt tiitlivõistlustelt, sealhulgas kaks võistkondlikku maailmameistrikulda. Tasavägine duell läks ümberlaskmisele, mille Paas suutis lõpetada 10-punktise tabamusega Tonioni üheksapunktise vastu.

«Duelli lõpp oli pingeline, aga suutsin ära teha. Mul on hea meel, et nii noorena on võimalik saada maailma tippude vastu. Olen oma ootusi juba ületanud, aga tahan võidukalt edasi võidelda,» ütles Paas.

Eilne võit viis Paasi veerandfinaali, kus tema vastaseks saab 2014. aasta maailmameister Toja Ellison Sloveeniast. Veerandfinaal peetakse kolmapäeval, 26. juunil.

Poksisaalis, kus Euroopa mängude raames peetakse ka Euroopa meistrivõistlused, teenis Pavel Kamanin kuni 69kg kaalukategoorias 3-2 võidu bulgaarlase Petar Draganovi üle. «Mul on ainult positiivsed emotsioonid. Olen selleks võistluseks valmistunud väga pikka aega ja mul on väga hea meel, et täna võitsin. See oli raske matš, aga olin ette valmistunud, nii et kõik läks hästi. Pean veel vastupidavust suurendama. Siht on finaal,» ütles Kamanin.

Esmaspäeval eesootavas kaheksandikfinaalis tuleb Kamanini vastaseks Rio olümpial võistelnud briti poksija Pat MacCormack.

Eile astusid poksiringi ka Valeri Tsernoglavski ja Stiven Aas, kes mõlemad pidid 32 seas vastu võtma kaotuse.

Naiste maanteesõidus võistles Mae Lang, kes teenis 72 võistleja seas 44. koha. «Sõidu algus oli isegi üsna rahulik. Paar jooksikut lasti eest ära ja ülejäänud punt neile väga ei reageerinud, sõideti alguses üsna rahulikult. Umbes viis ringi enne lõppu hakkas Hollandi koondis järjest üksteise alla ründama, see oli üsna raske hetk. Meil oli iga ring enne lõppu sees üks munakividel tõus ja enne seda läks tee kitsaks ka – enne oli kolmerealine tee ja seal keeras üherealiseks. Seal oli väga raske positsiooni hoidma. Mul pigem ei õnnestunud see, julgust trügida jäi väheks. Minu jaoks oli see esimene suurem maanteespordivõistlus ning üldiselt olen oma võistlusega rahul, annan viie punkti süsteemis neli palli,» rääkis Lang.

Täna on Minskis Euroopa mängudel võistlustules: laskja Peeter Olesk, sambokad Vadim Fomin ja Anna Ovtsarenko, judokad Kristjan Tõniste ja Ants Oscar Pertelson, jalgratturid Alo Jakin, Martin Laas, Karl Patrick Lauk, Mihkel Räim, Norman Vahtra, poksijad Kirill Serikov ja Semjon Karhanin, iluvõimlejad Laurabell Kabrits, Vasilina Kuksova, Arina Okamanchuk, Carmely Reiska ja Lero Teino ning naiste ja meeste 3x3 korvpallikoondised vastavalt koosseisus Kadri-Ann Lass, Merike Anderson, Annika Köster ja Janne Pulk ning Kristjan Evart, Egert Haller, Renato Lindmets ja Sander Viilup.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles