EOK spordidirektor olümpia toimumisest: kuupäev, millega kõik arvestavad, on 6. juuli

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Olümpiarõngad.
Olümpiarõngad. Foto: www.flickr.com

Kuigi maailmas jäetakse koroonaviiruse ohu tõttu järjepanu ära kõiksugu spordisündmusi, on aasta suurima spordipeo, Tokyo olümpiamängude toimumine Eesti Olümpiakomitee (EOK) spordidirektori Martti Raju sõnul endiselt päevakorras.

«Hetkeseisuga teeme nii, nagu mängud toimuksid, ehk et Tokyo orgkomitee töötab täpselt samas rütmis, nagu ta on siiamaani töötanud ja need detailid, mida me peame omalt poolt tagame, need me teeme,» vahendab ERRi spordiportaal Raju sõnu. 

«Kuupäev, millega Rahvusvaheline Olümpiakomitee (ROK) ja kõik teised arvestavad, on 6. juuli, kui peaks olema nimeline ülesandmine, ehk tolleks hetkeks peaks kõik riigid ära kinnitama oma sportlaste osavõtu või mitte osavõtu. See on see kuupäev millega nad täna arvestavad ja mida siiamaani ei ole muudetud,» jätkas Raju, kes tõi praeguste suurimate murekohtadena välja olümpia kvalifikatsioonivõistluste toimumisajad ning karantiini tõttu olematuks muutunud treeningtingimused. 

«Küsimus ei ole selles, kas võistlus toimub täna, nädala pärast või kuu pärast, küsimus on selles, et kui kõik treeningbaasid on suletud, millised on variandid oma igapäevast tööd teha. Päeva lõpuks on see palju olulisem, kui antud hetkel teadmine, kas olümpiamängud toimuvad, või mitte,» lausus Raju. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles