Tokyole ulatatakse üle olümpiatuli

Karl-Joosep Küngas
Copy
Olümpiatuli Kreekas.
Olümpiatuli Kreekas. Foto: Aristidis Vafeiadakis/ZUMAPRESS.com

Olümpiamängude sünnilinnas Ateenas toimub tavapärane tseremoonia, kus antakse olümpiatuli edasi suurvõistlust korraldavale linnale. Tänavune üritus on veidi teistsugune.

Ei saa ka olümpiamängud ja -tuli koroonaviiruse vastu ja seetõttu toimub Ateenas ajalooline üritus ilma pealtvaatajateta. Kohale on lubatud ainult mõned kohalikud ajakirjanikud ning lisaks reporterid, kes on kohale tulnud koos Jaapani delegatsiooniga. 

Olümpiatuli süüdati Kreekas juba nädal tagasi, kuid oma õiget rännakut see tänavu teha ei saanud. Olgugi, et tõrvikut oleks saanud kanda mööda tähtsatest paikadest, kuid see olnuks pealtvaatajateta mõeldamatu. 

Jaapanisse peaks tuli jõudma 20. märtsil ja oma teekonda alustab ta seal kuus päeva hiljem. Esmalt suundutakse Fukushima jalgpalliareenale, mis sai kahjustada 2011. aastal, kui Jaapanit räsis tsunaami ja tuumakatastroof. 

Olümpiamängud peaksid praeguse ajakava järgi algama 24. juulil ja kestma 9. augustini. Korraldajad ja mitmed ametnikud on korduvalt teatanud, et koroonaviirus ei saa suurvõistlusele takistuseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles