Donald Trump: arutasime Jaapani peaministriga olümpiamängude edasilükkamist

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Donald Trump
Donald Trump Foto: Gage Skidmore

Rahvusvaheline olümpiakomitee (ROK) ja Jaapani valitsus annavad endast kõik, et suvised mängud õigel ajal algaks, ent tasapisi jõuab reaalsus ka nendeni.

Koroonaviiruse ulatusliku leviku tõttu on kogu maailma spordielu seisma jäänud. Suvise Tokyo olümpia õigeaegne (avatseremoonia on planeeritud 24. juuliks) toimumine näib iga päevaga üha ebatõenäolisem. 

Jaapani peaminister Shinzo Abe toonitas paar päeva tagasi, et spordipeo sündmuse toimumine näitaks rahva tugevust. Ta lisas, et sai oma avaldusega toetust ka G7 liidritelt. Tõsi, Abe ei täpsustanud, millal Tokyo mängud täpsemalt algama peaks. 

«Jah, arutasime olümpiamängude edasilükkamist,» vahendas Insidethegamez USA president Donald Trumpi sõnu. «Nagu te teate, siis vestlesime peaminister Abega videokõnes. Seda otsust on tal väga keeruline langetada.»

Ta lisas: «Me ei tea, milline on lõplik otsus, aga lepime sellega igal juhul. Olukord on tõesti raske. Nad on mängude korraldamisel teinud imelist tööd. Kogu Jaapan on kõvasti vaeva näinud. Oleme läbi aegade näinud kohutavaid olümpiaehitisi, millega on jäädud hiljaks, aga mitte seal. Jaapan on täielik vastand.»

Varem on Trump öelnud, et tema arvates tuleks Tokyo mängud aasta võrra edasi lükata. Tühjade tribüünide ees võistlemine poleks pigem variant. 

Tasapisi mõraneb ka Jaapani ninameeste usk mängude õigeaegsesse toimumisse. Eile teatas kohaliku olümpiakomitee liige Kaori Yamaguchi, et olümpia peaks edasi lükkuma, sest sportlased ei saa võistluseks korralikult valmistuda. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles