Kindel: Tokyo olümpia lükkub järgmisse aastasse (1)

Toimetas Ville Arike
Copy
Olümpiarõngad Tokyo vikerkaaresilla taustal.
Olümpiarõngad Tokyo vikerkaaresilla taustal. Foto: Jae C. Hong/AP/Scanpix

Tokyo olümpiamängude korraldajad teatasid 24. juulil algama pidanud mängude edasilükkamisest aasta võrra, nõusoleku on andnud Rahvusvaheline Olümpiakomitee ROK. 

Kinnituse andis Jaapani peaminister Shinzo Abe, vahendas BBC. «Palusin ROKi presidendil Thomas Bachil mängud aasta võrra edasi lükata ja ta oli 100% nõus,» ütles Abe.

Võistluste korraldajate ja ROK-i ühises teates seisis: «Haiguspuhangu ettearvamatu ja väga suure leviku tõttu on olukord maailmas muutunud kriitiliseks. Esmaspäeval teatas Maailma terviseorganisatsiooni (WHO), et Covid-19 pandeemia on üha kasvav. Haigusesse on nakatunud üle 375 000 inimese ja see arv kasvab iga minutiga.

Praeguses olukorras jõudsid ROKi president ja Jaapani peaminister järeldusele, et olümpia tuleb edasi lükata. Mängud peavad toimuma hiljemalt 2021. aasta suvel. Kõige tähtsam on kaitsta sportlaste ja kõigi teiste OM-iga seotud inimeste tervist.»

Tokyo mängude edasilükkamist nõudsid mitmete riikide olümpiakomiteed, alaliidud, atleedid ja paljud teised sporditegelased. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles