Teadlane: olümpia toimumiseks on vaja vaktsiini

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Tokyo olümpiamängud on planeeritud järgmise aasta 23. juulist 8. augustini.
Tokyo olümpiamängud on planeeritud järgmise aasta 23. juulist 8. augustini. Foto: ISSEI KATO/REUTERS

Edinburghi ülikooli professor Devi Sridhar ütles, et järgmiseks aastaks lükatud Tokyo olümpia ja paraolümpia mängud saavad toimuda vaid juhul, kui koroonaviirusevastane vaktsiin inimesteni jõuab.

Rahvusvahelise Olümpiakomitee (ROK) koordinatsioonikomisjoni esimees John Coates sõnas neljapäeval toimud pressikonverentsil, et COVID-19 viirus võib mõjutada ka 2021. aasta 23. juulist kuni 8. augustini vältavaid olümpiamänge. Ta andis mõista, et ROK järgib Maailma Terviseorganisatsiooni juhiseid.

Oma valdkonna maailma ühe juhtiva teadlase, professor Sridhari hinnangul oleneb mängude toimumine suuresti vaktsiinist. «Teadlased räägivad üle maailma, et see on võimalik. Mina arvasin, et vaktsiini jaoks kulub aasta kuni poolteist, kuid kuuldavasti võib see ka varem juhtuda.»

«Kui me aasta jooksul vaktsiini saame, siis on olümpia toimumine realistlik. Kõik sõltub vaktsiinist – see peab olema taskukohane, efektiivne ja kättesaadav. Ma arvan, et mängude edasilükkamine oli praegu õige otsus. Nüüd on neil aasta aega mõelda ja planeerida,» ütles Sridhar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles