ROK ja Jaapan vaidlevad kosmiliste lisakulutuste üle

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Tokyo olümpiamängud on planeeritud järgmise aasta 23. juulist 8. augustini.
Tokyo olümpiamängud on planeeritud järgmise aasta 23. juulist 8. augustini. Foto: ISSEI KATO/REUTERS

Rahvusvaheline Olümpiakomitee ja Jaapan vaidlevad, kumb peaks maksma Tokyo olümpiamängude edasilükkumisega kaasnevad kulutused.

Eile ilmus ROKi kodulehele avaldus, mille kohaselt olla Jaapani peaminister Shinzō Abe nõustunud lisakulutused riigi kanda võtta. Samas avalduses mainitakse, et lisakulutuste suurusjärk on mitusada miljonit dollarit. Jaapani väljaande Kyodo Newsi andmetel ulatuvad lisakulutused aga suisa 3 miljardi dollarini ehk 2,8 miljardi euroni.

ROKi ja Jaapani vahel 2013. aastal sõlmitud lepingu järgi on Jaapanil tõepoolest kohustus lisakulutused enda kanda võtta. Samas ütles Jaapani valitsusekabineti peasekretär Yoshihide Suga, et mingisugust kokkulepet ROKiga selles küsimuses saavutatud pole. «Ei vasta tõele, et oleme lisakulutuste osas kokkuleppele jõudnud,» ütles ta.

Praeguseks on ROK jaapanlaste survel oma veeblehelt avalduse eemaldanud. «See ei olnud kohane Jaapani peaministrit tsiteerida,» selgitas Tokyo 2020 pressindaja, miks korraldajad lasid ROKil vastava teate veebilehelt kustutada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles