Ajaloo masendaivama kergejõustiku MMi korraldanud naftariik soovib kõige kiuste olümpiamänge võõrustada

Karl-Joosep Küngas
Copy
Kergejõustiku MM Katari pealinnas Dohas.
Kergejõustiku MM Katari pealinnas Dohas. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Katar asub kolmandat korda jahtima olümpiamängude korraldusõigust. Kui 2014. ja 2018. aastal jäid nad suurima spordipeo korraldamisest ilma, siis nüüd on võetud siht 2032. aasta mängudele.

Eestist pindala poolest sisuliselt neli korda väiksem Lähis-Ida naftariik on viimasel ajal üha jõulisemalt näidanud huvi suurvõistluste korraldamise vastu. Näiteks toimus seal mäletatavasti läinudsuvised kergejõustiku maailmameistrivõistlused ja kahe aasta pärast võõrustatakse jalgpalli MMi. Nende suursündmuste jaoks ehitatakse valmis imelised rajatised ja pealtnäha paistab kõik võimas, kuid selle varjupool tõstatab küsimuse nende vajaduses.

Kuigi kergejõustik, jalgpall ja teised olümpiaalad on maailmas väga populaarsed ning Euroopas või Aasias külastaks kõiki võistlusi täismaja publikut, siis võttes näiteks Doha kergejõustiku MMi, pole Kataris kõik sugugi kiita. Veidi enam kui 45 000 inimest mahutav Khalifa staadion oli pilgeni täis ainult ühe korra. Sedagi ainult siis, kui spordipeo reklaamnägu, kohalik sporditäht Mutaz Essa Barshim võistlustulle asus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles