GALERII JA VIDEO ⟩ Eesti tippsportlaste üleskutse: kandke maski!

Postimees Sport
Copy

Eesti Olümpiakomitee Olümpiafänni-nimelistes sotsiaalmeediakanalites avaldatud klipis kutsuvad armastatud Eesti tippsportlased üles kandma maski, laadima alla HOIA-äppi ning seisma käte puhtuse eest – kõik selle nimel, et ühiselt hoida Eesti elu ning meie spordisaalid avatud.  

EOK klipis osalevad kergejõustiklastest olümpiavõitjad Gerd Kanter ja Erki Nool, kiiruisutaja Saskia Alusalu, epeevehklejad Irina Embrich, Erika Kirpu, Kristina Kuusk, Katrina Lehis, vasaraheitja Anna Maria Orel, tõstja Mart Seim, freestyle-suusataja Kelly Sildaru ja kulturist Ott Kiivikas.

EOK täitevkomitee liige, Tallinna Ülikooli spordibioloogia professor Kristjan Port soovitab inimestel maske kanda. «Uuringud on näidanud, et riikides, kus maske on kantud, on viiruse levik olnud selgelt pärsitud. Ise korralikult käitudes saame nakatumise riski vältida ning kui on valida, kas maski kanda või mitte kanda, siis soovitan kindlasti maski kanda. See on kätepesu ja distantsi hoidmise kõrval väga odav viis endast ja kõigist teistest enda ümber hoolida!»

Olümpiasportlasest epeevehkleja Erika Kirpu sõnul on mask oluline isikukaitsevahend. Kirpu rõhutas, et Eesti inimesed seisavad praegu olulise valiku ees. «Õige käitumine aitab viirust tagasi hoida. Kui suudame oma käitumisega viiruse levikut aeglustada, on lootust vältida karme meetmeid, mis elu Eestis seisma paneksid.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles