ROKi sanktsioonid Lukašenkat ei morjenda: me ei pea pabistama, meie riigis kehtivad omad reeglid

Karl-Joosep Küngas
Copy
Valgevene president Aljaksandr Lukašenka. 
Valgevene president Aljaksandr Lukašenka. Foto: Andrei Stasevitš/BelTA/TASS/Scanpix

Rahvusvaheline Olümpiakomitee määras Valgevene Olümpiakomiteele sanktsioonid, sest juhatus ei tunnista valgevenelaste olümpiakomitee presidendivalimiste tulemusi. Riigi president Aleksandr Lukašenka sellest väga ei hooli.

Valgevene valis oma olümpiakomiteele uut presidenti ning selleks sai Aleksandr Lukašenka poeg Viktor, kes töötas enne Valgevene Olümpiakomitee asepresidendina. Ametikõrgenduse sai ta 26. veebruaril toimunud valimiste järel, võttes spordijuhi töökoha üle oma isalt.

«ROK kehtestas ajutised sanktsioonid Valgevene Olümpiakomiteele. Eelkõige ei tunnista me Viktor Lukašenka valimist Valgevene Olümpiakomitee uueks presidendiks ega ka Dmitri Baskovi täitevkomitee liikmeks valimist,» kirjutas ROK pressiteates.

ROK määras juba detsembris mõlemale Lukašenkale Tokyo olümpiamängude külastamise keelu poliitilise diskrimineerimise tõttu.

Valgevene president ei hakanud väga sanktsioonide pärast pabistama. «Ma arvan, et me ei pea üldse nende pärast muretsema. Meil on oma riik ja ehitame seda just säärase poliitikaga üles nagu heaks arvame,» selgitas Aleksandr Lukašenka, kes arvas, et ROK lihtsalt ei kaalunudki Viktorit kui inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles