Esimene suurem riik jätab olümpiamängud koroonaohu tõttu vahele (6)

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Tokyo olümpiamängud toimuvad aastal 2021.
Tokyo olümpiamängud toimuvad aastal 2021. Foto: Ramiro Agustin Vargas Tabares/ZUMAPRESS.com/Scanpix

Põhja-Korea teatas, et nende sportlased ei osale suvel peetavatel Tokyo olümpiamängudel. Otsuse taga on soov kaitsta oma sportlasi koroonaviiruse eest.

Põhja-Koreast sai esimene suurem riik, kes 23. juulil algavatest olümpiamängudest loobus. Kuigi Pyongyangi teatel pole neil riigis ühtegi koroonaviirusega nakatunut, peavad eksperdid seda vähetõenäoliseks.

Kui viirus eelmisel aastal levima hakkas, võttis Põhja-Korea kasutusele karmid meetmed. Jaanuaris sulges niigi kinnine riik oma piirid ning pani seejärel sajad pealinnas viibinud välismaalased karantiini. Alates eelmise aasta algusest keelas Põhja-Korea rongidel riiki siseneda ja riigist lahkuda. Samuti peatati suurem osa rahvusvahelistest lendudest.

Alates 1972. aastast on Põhja-Korea võitnud suveolümpiamängudelt 54 medalit, millest 16 on kuldsed. Kõige rohkem medaleid on Põhja-Koreale toonud tõstjad (17), kellele järgnevad maadlejad (10), poksijad (8) ja judokad (8). 

Lõuna-Korea jaoks on naaberriigi loobumine olümpiamängudest kurb uudis, sest spordisündmus aidanuks Põhja-Koreaga pidada piiriüleseid läbirääkimisi. Heaks näiteks on 2018. aastal Lõuna-Koreas Pyeonchangis toimunud olümpiamängud, kuhu Põhja-Korea saatis 22 sportlast, valitsusliikmeid, ajakirjanikke ja 230-liikmelise ergutuskoori.

Kommentaarid (6)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles