SÄRAV OLÜMPIAHETK ⟩ Johannes Kotkas pidi sõja tõttu oma võimalust pikalt ootama

Postimees Sport
Copy

Enne Tokyo olümpiamängude algust meenutavad «Reporter» ja Postimees 20 kõige säravamat olümpiahetke. Sel korral naaseme Helsingi mängudele.  

Juba 1938. aastal veel vabas Eestis oma esimese Euroopa meistritiitli võitnud Johannes Kotkas pidi sõja tõttu olümpiat pikalt ootama. Tema võimalus avanes alles pärast teist maailmasõda 1952. aasta Helsingi olümpial.

Kristjan Palusalu mantlipärija võitis raskekaalu olümpiakulla, kui oli juba 37-aastane. Esimeses kohtumises sa ta loobumisvõidu ja kõik ülejäänud vastased alistas Kotkas veenvalt seljavõiduga. Kokku kulus tal selleks natuke rohkem kui 13 minutit.

«See oli väga meeldiv võistluspaik,» meenutas aastakümneid hiljem Nõukogude Liidu koondise eest võistelnud Kotkas. «Vennarahvas soomlased võtsid meid igal pool väga soojalt vastu ja seda toetust oli tunda ka maadlusmatil.»

«Reporteris» avaldatud säravate olümpiahetkedega on võimalik tutvuda SIIN. Kui kõik 20 säravamat olümpiahetke on avaldatud, algab rahvahääletus, milles selgub eestlaste lemmik olümpiahetk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles