Eesti saatkonna vanemnõunik: Tokyo olümpiamängude toimumine peaks lõplikult olema selge enne mai keskpaika

Christopher Krutto
Copy
Tokyo olümpiamängude lõplik saatus peaks olema selge mai keskpaigaks.
Tokyo olümpiamängude lõplik saatus peaks olema selge mai keskpaigaks. Foto: AP Photo/Jae C. Hong/Scanpix

Täna hommikul käis ETV saates «Terevisioon» rääkimas Tokyos asuva Eesti saatkonna vanemnõunik Argo Kangro, kelle sõnul peaks olümpiamängude lõplik saatus olema selge enne mai keskpaika.

Kuigi hetkel kehtestati Jaapanis kolmandat korda eriolukord, siis see on peamiselt tingitud sellest, et saareriigis on algamas peamine puhkuste hooaeg ja sellega seoses soovitakse piirata inimestevahelisi kontakte.

«Mis puudutab olümpiamänge, siis linnapildis on endiselt olümpiatemaatika ja -sümboolika tänavatel olemas ja napilt kolme kuu pärast peaksid need toimuma,» sõnas Kangro. «Kui nakatumistest rääkida, siis need numbrid on viimastel nädalatel olnud tõusuteel, aga tuleb arvestada, et Jaapan on 100 korda suurem kui Eesti. Kui need numbrid panna konteksti, siis tegelikult on seis parem kui Eestis,» lisas ta.

«Momendil on valitsus koos olümpiakomiteega pidevalt kinnitanud, et olümpiamängud toimuvad. Jätkuvalt on lahtine see küsimus, kas need toimuvad pealtvaatajatega või ilma. Juba varem on tehtud otsus, et sel aastal ei saa osaleda välismaa fännid. Lõplik otsus, kui palju Jaapani pealtvaatajaid saab, toimub juuni lõpus,» rääkis vanemnõunik.

Tema sõnul on olümpiamängude saatus kindel mai keskpaigaks, kui Jaapanit peaks külastama Rahvusvahelise Olümpiakomitee president Thomas Bach.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles