KUULA ⟩ Venemaa hümni asemel saadab nende sportlasi olümpiatel Tšaikovski

Postimees Sport
Copy
Venemaa olümpiarõivad. Foto on illustratiivne.
Venemaa olümpiarõivad. Foto on illustratiivne. Foto: EVGENIA NOVOZHENINA/Reuters/Scanpix

Venemaa olümpiakomitee teatel esitatakse järgmistel olümpiamängudel nende riigihümni asemel fragmenti Pjotr Tšaikovski 1. klaverikontserdist.

Rahvusvaheline olümpiakomitee (ROK) on otsustanud, et Venemaa hümni ei mängita 2021. aasta ja 2022. aasta olümpiamängudel, mis peetakse vastavalt Tokyos ja Pekingis.

Vastavalt Rahvusvahelise spordiarbitraaži (CAS) otsusele ei tohi Venemaa sportlased võistelda suurtel spordivõistlustel oma riigilipu all kuni 2022. aasta detsembrini.

Venemaa olümpiakomitee president Stanislav Pozdnjakov avaldas heameelt, et lõpuks on nende sportlastel olema täiskomplektne identiteet. «Kujundatud on spordirõivad ja meie sportlased on üheselt ära tuntavad. Nüüd on selgunud ka muusikaline lahendus, milleks on meloodia, millega austatakse Venemaa olümpiasportlaseid Tokyos ja Pekingis,» ütles Pozdnjakov.

19. sajandil elanud Venemaa helilooja Pjotr Tšaikovski püüdis ühendada rahvuslikku muusikat ja õpitud põhimõtteid, mis olid iseloomulikud lääne muusika meloodiatele ja harmooniatele. Ta oli esimene vene helilooja, kelle muusikal oli püsiv rahvusvaheline mõju, kirjutab Vikipeedia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles