Olümpiavõitja kiitis ROKi keeldu sportlastel BLMi toetada

Postimees Sport
Copy
Svetlana Žurova.
Svetlana Žurova. Foto: Maxim Shemetov/REUTERS/Scanpix

Endine kiiruisutaja Svetlana Žurova kiitis Rahvusvahelist Olümpiakomiteed (ROK), et nad keelavad Tokyo olümpiamängudel populaarse BLM (Black Lives Matter) liikumise toetamise.

«Mul on kindel mõte ROKi otsuse kohta takistada Tokyo olümpiamängudel BLM-liikumise toetamine: see on kõik olümpiahartas kirjas. Seal seisab, et sportlased on olümpiamängudel osalemisega nõus, et nad ei diskrimineeri kedagi soo, rahvuse või rassi tõttu. See tähendab, et kui sportlased olümpiamängudele tulevad, siis nad nõustuvad sellega automaatselt ja ei pea rohkem midagi tegema,» sõnas ta Sport24-le.

Tema sõnul nõustuvad profisportlased automaatselt olümpiahartaga ja jälgivad selle reegleid. «Seetõttu pole vaja teha veel midagi lisaks. See oleks juba ühe rassi teiste ees ülistamine ja see on olümpialiikumises lubamatu. Seetõttu võttiski ROK sellise otsuse vastu,» seletas praegu Venemaa riigiduuma saadikuna tegutsev olümpiavõitja.

«See on väga loogiline. Olümpiamängudel peaks olema võrdsus. Lisaks on ROK alati proovinud suurvõistlust võimalikult vähe politiseerida,» lisas Žurova.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles