Särav olümpiahetk Erki Noole närvidemäng Sydneys

Postimees Sport
Copy

Enne Tokyo olümpiamängude algust meenutavad «Reporter» ja Postimees 20 kõige säravamat olümpiahetke. Sel korral naaseme Sydney mängudele.

Erki Nool on Sydney olümpial suurepärases vormis ja teeb oma elu võistlust. Esimese päeva lõpuks oli ta Chris Huffinsi ja Dean Macey järel kolmas ja sihib olümpiavõitu. Teine päev Austraalias pakkus aga kettaheites suuri elamusi ja närvipinget.

Kaks esimest katset on Nool üle astunud. Pinge kasvab. Kolmandal tuli lõpuks tulemus, kuid hiljem kohtunikud katse esialgu tühistasid. Oli segadust, oli teadmatust, aga hiljem loeti tulemus määrtustepäraseks ja võitlus olümpiakulla nimel võis jätkuda. Närvilised hetked kettaheites olid jätnud oma jälje.

Nool ületas trumpalal teivashüppes vaid 5 meetrit, kuid ise lootis vähemalt pool meetrit paremat tulemust.

Suurepärane odavise – 65.82 – aga taastas enesekindluse ja 1500 meetri jooksu järel tuli Nool pärast dramaatilist võistlust esimese eestlasena kümnevõistluse olümpiavõitjaks.

«Iga olümpiavõitja kirjutab oma nime spordiajalukku ja on seda enam suurema kaaluga, et olümpiavõitjaid meil nii vähe on,» tunnetas Nool ise oma tulemuse ainulaadsust pärast võistlust Sydneys.

«Reporteris» avaldatud säravate olümpiahetkedega on võimalik tutvuda SIIN. Kui kõik 20 säravamat olümpiahetke on avaldatud, algab rahvahääletus, milles selgub eestlaste lemmik olümpiahetk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles