Väga pettunud spordijuhi sõnul pole Venemaal olümpial kohta

Christopher Krutto
Copy
John Treacy.
John Treacy. Foto: ©INPHO/Oisin Keniry/imago images / Inpho Photography/Scanpix

Iiri spordinõukogu juht John Treacy tunnistas, et tema arust on Venemaa sportlaste osalemine Tokyo olümpial pettumustvalmistav.

 

«Usun, et paljud sportlased ootavad meilt eeskuju dopinguvastases võistluses, eriti kui tegu on Venemaaga. Läbipaistvus on Venemaa föderatsiooniga seoses võtmetähtsusega. Kui rääkisime WADAga (Maailma Antidopinguagentuur) eelmisel nädalal, siis rõhutasin, et ROK (Rahvusvaheline Olümpiakomitee) ei tohiks teha otsuseid dopinguvastases võitluses,» rääkis Treacy RTE-le.

«On selge, et ROK tahab, et Venemaa võtaks osa olümpiamängudest,» lisas ta.

«WADA vajab rohkem läbipaistvust. Tahame, et see organisatsioon oleks tugev. Aga see on väga keeruline, sest pool selle rahastusest tuleb ROKilt ja teine pool valitsustelt. See tähendab, et nad on sunnitud vaatama mõlemas suunas. Mina arvan, et nendes asjades kompromissi ei tohi olla. Tuleb hoida vaid ühte kurssi,» seletas iirlane.

«Venemaa oli ajaloo suurim dopingujuhtum, aga me vaatame nende sportlaseid, kelle võistlusriietusel on kuidagi esindatud Venemaa rahvussümbolid. Need on seal olemas ja see teeb mind väga pahuraks. Võime öelda, et nad pääsesid sellega. See on väga kurb,» 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles