SÄRAV OLÜMPIAHETK ⟩ Kuidas Viljar Loor kroonis oma hämmastavalt eduka karjääri olümpiakullaga

Marko Kaljuveer
, Olümpiaprogrammi juht
Copy

Enne Tokyo olümpiamängude algust meenutavad «Reporter» ja Postimees 20 kõige säravamat olümpiahetke. Sel korral lähme 1980. aasta Moskva olümpiamängudele.

Viljar Loor on Eesti läbi aegade üks paremaid spordimehi, kes tegi võrkpalliplatsil suuri tegusid ja tema karjäär oli muljet avaldavalt edukas. Loor võitis oma karjääri jooksul kõik, mis võita andis; ta tuli tolleaegses NSVL koondises kahekordseks maailmameistriks, kahekordseks maailma karikavõitjaks, viiekordseks Euroopa meistriks ja võitis kõige krooniks Moskva olümpiakulla aastal 1980.

Seejuures oli ta NSVL koondise põhitegija ja maailma üks paremaid temporündajaid.

Moskva olümpiafinaalis Bulgaaria vastu, mille NSVL võitis 3:1, tegi viimaseks jäänud geimis otsustava pallingu just eestlane Viljar Loor.

«Kaks viimast geimi finaalis olid väga tasavägised ja see kruttis närvid viimseni üles,» meenutas hiljem olümpiavõitja Loor, «just see viimane pall, võidumoment, see oli minu jaoks kindlalt kõige vapustavam, meeldivam, tugevam ja emotsionaalsem hetk.»

«Reporteris» avaldatud säravate olümpiahetkedega on võimalik tutvuda SIIN. Kui kõik 20 säravamat olümpiahetke on avaldatud, algab rahvahääletus, milles selgub eestlaste lemmik olümpiahetk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles