Eesti naismaastikuratturile kinnitati koht Tokyo olümpial

Postimees Sport
Copy
Eesti maastikurattur Janika Lõiv.
Eesti maastikurattur Janika Lõiv. Foto: Madis Veltman

Täna kinnitas Rahvusvaheline Jalgratturite Liit (UCI) Tokyo olümpiamängudele maastikurattas kvalifitseerunud riigid, kelle hulgas on ka Eesti.

Võistluspunktide arvestuses hoiab Eesti maailma reitingus 16. positsiooni, olümpiale pääses Eesti 17. kohaga, seisab pressiteates.

Kolme aasta vältel aitasid Eesti naiste maastikuratta distsipliinile kvalifitseeruda Greete Steinburg, Mari-Liis Mõttus, Maaris Meier ja Janika Lõiv. Spordipeol osaleb neist viimane. 

«Hea meel on, et me oleme Tokyos esindatud nii maantee- kui ka maastikurattasõidus. Eriti rõõmustab, et meie naisratturite püüdluseid saatis edu ja Janika saab võistelda olümpiamängudel,» ütles EJL-i president Raivo Rand.

Tokyo olümpiamängud toimuvad 23. juulist 8. augustini.

Naiste maastikurattavõistlusele saame kaasa elada 27. juulil. Ala kuulub olümpiaprogrammi alates 1996. aastast, mil võistlused toimusid Atlantas. Korraldajate sõnul on raja profiil üks ajaloo raskemaid.

Naiste eliitklassi üks favoriite on prantslanna Pauline Ferrand-Prévot, kes on kolmekordne XCO (cross-country Olympic mountain biking) maailmameister. Lisaks sellele on ta võitnud viis MM-tiitlit, neist kolm võistkondlikus XCO, üks maratoni maastikurattasõidus ja üks maanteerattasõidus.

Teine soosik on prantslanna Loana Lecomte, kes võitnud sel hooajal mõlemad MK-etapid.

Lisaks Lõivule esindavad Eestit Tokyo olümpial Tanel Kangert (Team BikeExchange) ja Peeter Pruus (Torpado Südtirol MTB Pro Team).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles