SÄRAV OLÜMPIAHETK ⟩ Kuidas Kurat Rattasadulas krooniti olümpiavõitjaks (1)

MAAA
, Olümpiaprogrammi juht
Copy

Enne Tokyo olümpiamängude algust meenutavad «Reporter» ja Postimees 20 kõige säravamat olümpiahetke. Sel korral meenutame Eesti spordiloo üht paremat ratturit Aavo Pikkuusi.

Just tema saavutused 1970ndatel panid praktiliselt terve Eesti talle kaasa elama ning jalgrattasport oli popp ja Pikkuus selle spordiala sünonüüm. Teda kutsuti toona Kuradiks Rattasadulas, sest ta ei andnud armu kellelegi, ammugi siis iseendale.

Pikkuus võitles end jõuga väga tugevasse NSVL koondisse ja kehtestas end seal kiiresti. Montreali olümpial 1976. aastal kuulus ta Nõukogude Liidu koondisse, olles ise vaid 21-aastane. Meeskonnasõidu olümpiavõit tuli suurfavoriitide poolakate ees koos Anatoli Tšukanovi, Valeri Tšaplõgini ja Vladimir Kaminskiga.

«Olümpial võidetud kuld on kõige hinnalisem, sest võimalus seda võita tuleb iga nelja aasta tagant,» hindas oma karjääri jooksul ka Rahutuuri võitnud ja maailmameistriks tulnud Pikkuus aastaid hiljem. «Jõuda selle medalini pika katsumuste labürindi kaudu on üpris raske.»

«Reporteris» avaldatud säravate olümpiahetkedega on võimalik tutvuda SIIN. Kui kõik 20 säravamat olümpiahetke on avaldatud, algab rahvahääletus, milles selgub eestlaste lemmik olümpiahetk.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles