SÄRAV OLÜMPIAHETK Jüri Tamm võinuks võita kolm olümpiamedalit

MAAA
, Olümpiaprogrammi juht
Copy

Täna lahkus meie hulgast 64-aastaselt kahekordne vasaraheite olümpiapronks Jüri Tamm. Postimees avaldab tema mälestuseks tänavu 28. mail ilmunud videoloo, mis räägib suurmeistri tulemustest olümpiamängudel.

Oma esimese olümpiamedali võitis Ukrainas vasaraheitjaks sirgunud pärnakas Moskva mängudel aastal 1980. aastal. Ta oli seal Juri Sedõhhi ja Sergei Litvinovi järel kolmas.

Tamm hakkas siis valmistuma Los Angelese olümpiaks. «Need olümpiamängud olid minule kogemuste omandamise mängud, nelja aasta jooksul tahaks midagi kokku võtta ja kõik üheks koondada,» seadis 23-aastane Tamm sihte järgmiseks spordipeoks. 

Los Angelese olümpia jäi aga Tammel ära, sest Nõukogude Liit boikoteeris mänge USAs.

Seega tekkis Tammel järgmine võimalus Soulis kaheksa aastat hiljem ja taaskord tuli pronksmedal. Seekord vahetasid suurfavoriidid omavahel kohad – esimene oli Sergei Litvinov ja teine Moskva olümpiakuld Juri Sedõhh.

Tamm võistles ka Barcelona olümpial, kus saavutas väga korraliku viienda koha. Tema viimaseks olümpiaks jäid Atlanta mängud aastal 1996.

«Reporteris» avaldatud säravate olümpiahetkedega on võimalik tutvuda SIIN. Kui kõik 20 säravamat olümpiahetke on avaldatud, algab rahvahääletus, milles selgub eestlaste lemmik olümpiahetk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles