SÄRAV OLÜMPIAHETK ⟩ Barcelonas esimesena medalita jäänud Kaaberma: neljas koht on jama

Marko Kaljuveer
, Olümpiaprogrammi juht
Copy

Enne Tokyo olümpiamängude algust meenutavad «Reporter» ja Postimees 20 kõige säravamat olümpiahetke. Sel korral lähme 1992. aasta Barcelona olümpiamängudele

Kaido Kaaberma tähendab Eesti vehklemisele tervet ajastut. Eesti läbi aegade üks paremaid epeevehklejaid oli Barcelona olümpiamängudel medalist vaid ühe võidu kaugusel.

Kõik läkski õiges suunas kuni poolfinaalis tuli vastaseks prantslane Eric Srecki, kelle Kaaberma oli juba kaheksa parema hulgas korra alistanud. Tolleaegne süsteem oli aga teistsugune ja nõnda kohtusid mehed uuesti poolfinaalis, kus Kaaberma pidi tunnistama prantslase 3:5, 2:5 paremust. Hiljem krooniti Srecki ka olümpiavõitjaks

Pronksikohtumises läks Kaaberma vastamisi teise prantslase Jean Michel Henry’ga, Kaaberma võitis esimese minimatši 5:2, kaotas aga kaks järgmist 2:5 ja 3:5 ning jäi neljandaks.

Tallinna lennujaamas võeti neljanda koha saanud Kaaberma suure rahvahulga poolt pidulikult vastu, kus ta ütles kuulsaks saanud sõnad, et neljas koht on jama.

«Õnnest jäi natuke puudu, aga mis teha, ausalt öeldes ei oodanud, et nii palju rahvast tuleb, neljas koht on ikka jama!» tõdes veel samal 1992ndal aastal parimaks meessportlaseks valitud epeevehkleja.

Tokyo olümpial juhendab Kaido Kaaberma meie epeenaiskonda, kelle eesmärk seal on kindlasti medalivõit.

«Reporteris» avaldatud säravate olümpiahetkedega on võimalik tutvuda SIIN. Kui kõik 20 säravamat olümpiahetke on avaldatud, algab rahvahääletus, milles selgub eestlaste lemmik olümpiahetk.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles