Olümpiamängude juht: Tokyo mängud toimuvad 100 protsenti

Rasmus Vatter
, Suvereporter
Copy
Hoolimata jaapanlaste pahameelest kinnitas Hashimoto BBC kaudu, et olümpiamängud toimuvad.
Hoolimata jaapanlaste pahameelest kinnitas Hashimoto BBC kaudu, et olümpiamängud toimuvad. Foto: Eugene Hoshiko/AP/Scanpix

Tokyo olümpiamängude president Seiko Hashimoto on täiesti kindel, et olümpia ära ei jää.

Koroonanumbrid Tokyos ja veel kolmes suures Jaapani piirkonnas kasvavad. Mängude ärajätmise juttudega spekuleerivad need, kes pole otsustajate seas. Terviseeksperdid ja avalik arvamus (kuni 70 protsenti küsitlustele vastanutest) on mängude vastu.

Sellest kõigest hoolimata kinnitas Hashimoto BBC kaudu, et olümpiamängud toimuvad: «Usun, et olümpia toimumise tõenäosus on 100%, küsimus on lihtsalt selles kuidas korraldada võimalikult ohutuid mänge»

«Suurimaks katsumuseks on inimeste liikumise ohjeldamine. Kui olümpia ajal peaks ilmsiks tulema mõni suurem koroonakolle, oleme valmis korraldama kogu üritust ka ilma pealtvaatajateta.»

Viimati võõrustas Jaapan suveolümpiat 1964. aastal. Toona oli tegemist vägagi sümboolse üritusega, riik tahtis end rehabiliteerida ja näidata, et ehitab end pärast teist maailmasõda kenasti üles.

Kaasaegsed olümpiamängud on ära jäänud 1916., 1940. ja 1944. aastal - alati maailmasõja tõttu. ROK soovib seega vastutuulele vaatamata näidata, et spordikogukond suudab takistustest üle olla ja olümpiamängud läbi viia. Mängude ärajätmist isegi ei arutata ning seetõttu on valdav osa vaatlejaid kindlad, et 23. juulil algav spordipidu siiski toimub.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles