Üllatuslikult olümpiavõitjaks tulnud odaviskaja kavatseb Tokyo mängudel tuhast tõusta

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Keshorn Walcott.
Keshorn Walcott. Foto: JOEL MARKLUND via www.imago-images.de

28-aastane Keshorn Walcott tegi endale nime Londoni olümpiamängudel, kui võitis üllatusliku kuldmedali. Neli aastat hiljem Rios saavutas ta pronksi, ent siis kadus pildilt. Mis juhtus?

Trinidadi ja Tobago odaviskaja olümpiavõit 2012. aastal oli paras üllatus, sest kvalifikatsioonis ei õnnestunud tal täita isegi normi (81.75). Et normitäitjaid oli vähe, pääses ta ikkagi finaali, kus tema odakaare pikkuseks mõõdeti 84.58. Sellest piisas, et tõusta Antti Ruuskaneni (84.12) ja Vítězslav Veselý (83.34) kõrval poodiumi kõrgeimale astmele.

2016. aasta Rio olümpial viskas Walcott finaalis 85.38, mis andis Thomas Röhleri (90.30) ja Julius Yego (88.24) järel kolmanda koha. Ent pärast seda ta suurtel võistlustel enam särada ei suutnud. Miks?

«Maailmameistrivõistluste ajal olen alati vigastatud olnud. Alati. Nii läks 2013., 2015., 2017. ja 2019. aastal. Ma ei tea, miks see juhtub,» lausus Walcott, kelle parim tulemus MMilt on 2017. aastal saavutatud seitsmes koht.

«2015. aastal panin endale suured pinged peale ja olin ka elu parimas vormis. Ma ei jõudnud isegi finaali. Pärast seda lasin minna. Ma ei taha endale enam pingeid peale panna,» vahendab Iltalehti odaviskaja sõnu.

Eelmisel aastal ei teinud Walcott koroonapandeemia tõttu kaasa ühtegi võistlust. Tänavu on tal plaan tuhast tõusta ning seda Tokyo olümpiamängudel. Maikuu veetis ta Portugalis treeninglaagris ning sai positiivset tagasisidet.

Tema pikim odakaar on sel hooajal olnud 82.75, ent see jääb kaugele tema isiklikust tippmargist 90.16. «Pean pärast pikka pausi kiiruse üles saama. Minu võistlusvorm pole parim, kuid üldiselt on seis hea,» sõnas ta.

Olümpiamängudel on tema esimene eesmärk täita kvalifikatsiooninorm 85 meetrit. «Tahan lihtsalt Tokyosse minna, kaugele visata ja lõbutseda. Siis tuleb ka medal Mul on olümpiaga hea ajalugu,» tõdes Walcott.

Olümpia suurfavoriit on aga sakslane Johannes Vetter. Walcott usub, et sakslane on võimeline maailmarekordiks. «Ta vajab vaid ühte viset. Mõned tema 94-meetrised visked pole olnud tehniliselt parimad. Kui ta need asjad korda saab, võib ta visata üle 100 meetri. Loodetavasti ei juhtu seda olümpial,» sõnas ta naerdes.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles