Särav olümpiahetk ⟩ Indrek Pertelsoni kaks pronksi

Marko Kaljuveer
, Olümpiaprogrammi juht
Copy

Enne Tokyo olümpiamängude algust meenutavad «Reporter» ja Postimees 20 kõige säravamat olümpiahetke. Sel korral meenutame 2000. aasta Sydney ja 2004. aasta Ateena olümpiamänge.

Iga võidetud olümpiamedal on Eestile sündmus omaette, eriti kui see võideti kahel olümpial järjest. Judokas Indrek Pertelson suutis seda teha nii Sydneys aastal 2000 kui ka neli aastat hiljem Ateena olümpial.

Mõlemal olümpial pani Aavo Põhjala õpilane oma südi ja kompromissitu maadlusega eestlaste südamed kiiremini põksuma. Eesti läbi aegade parim judomaadleja, kes tulnud ka Euroopa meistriks ja võitnud kaks MM-hõbedat, oli nii Sydneys kui ka Ateenas suurepärases hoos ja kaotas vaid ühe kohtumise, kuid võitis selle viimase pronksimatši ja kirjutas end kahe olümpiamedaliga eesti spordiajalukku.

Vahetult pärast viimast võidetud kohtumist Ateenas tunnistas Pertelson, et on õnnelik judokas. «Muidugi olen õnnelik judokas ja see on fakt, usun, et kõik medaliomanikud tulid siia kullamõtetega või vähemalt finaalimõtetega,» sõnas kahekordne olümpiapronks. «Võtta ikkagi olümpiamängudelt nelja aastase vahega pronksmedal ja sellega on veel selline rõõm, et selle viimase matši sa võidad, see on super tunne, mida tasub proovida.»

«Reporteris» avaldatud säravate olümpiahetkedega on võimalik tutvuda SIIN. Kui kõik 20 säravamat olümpiahetke on avaldatud, algab rahvahääletus, milles selgub eestlaste lemmik olümpiahetk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles