SÄRAV OLÜMPIAHETK Heiki Nabi lõpetas 60 aastat kestnud ootuse

Postimees Sport
Copy

Võttis aega täpselt 60 aastat, kui eesti maadleja võitles olümpiamängude raskekaalu finaalis olümpiakulla eest ja selleks meheks oli Heiki Nabi, toimus see Londoni olümpiamängudel aastal 2012.

Heiki Nabi oli Londonis suurepärases hoos ja liikus iga võidetud kohtumisega kindlalt finaali suunas. Suurfavoriitide hulka ta ei kuulunud, aga mida matš edasi seda paremaks Nabi võimalused muutusid, sest võhm oli Nabil hea.

Viimati maadles eestlane olümpiafinaalis 60 aastat tagasi, kui kulla võitis Johannes Kotkas.

Londoni finaalis astus Nabile vastu raskekaalu valitseja kuubalane Mijain Lopez Nunez, Nabi andis endast parima, kuid 3:0 võit kuulus suurele kuubalasele ja Nabile kuulus hõbe, mille üle eestlased tundsid suurt uhkust.

«Medal tundub kaelas tegelikult isegi päris raske, see sobib siia, tunnen, et ta olemas,» vastas Nabi intervjuus Anu Sääritsale vahetult pärast medalitseremooniat küsimusele, kui raske või kerge medal kaelas tundub. «Emotsioonid on praegu kõrged ja ülevad, ma tundsin, et medal tuli üliraskelt, ega kerge ei olnud, aga ma olen loomulikult rahul, sest kõik, mis ma sain, võtsin ära, sain olümpial heasse vormi.»

«Reporteris» avaldatud säravate olümpiahetkedega on võimalik tutvuda SIIN. Kui kõik 20 säravamat olümpiahetke on avaldatud, algab rahvahääletus, milles selgub eestlaste lemmik olümpiahetk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles