Eksperdid: Tokyo olümpia tühistamine läheks Jaapanile maksma üle kümne miljardi euro

Postimees Sport
Copy
Tokyo börs on suuruselt kolmas börs maailmas. Foto on illustratiivne.
Tokyo börs on suuruselt kolmas börs maailmas. Foto on illustratiivne. Foto: Eugene Hoshiko/AP/Scanpix

Dai-ichi uurimisinstituut ennustas, et kui Jaapan otsustaks Tokyosse planeeritud suveolümpiamängud tühistada, läheks see neile maksma 13 miljardit USA dollarit ehk 10,72 miljardit eurot.

OMi ära jätmine pidurdaks Jaapani majandust 1,7 protsenti, kirjutas Bloomberg. « Arvestades majanduslikku aspekti ei peaks me arutama, kas mängud toimuvad või mitte. Kui mängud ei tekita tervishoiuasutustele lisaprobleeme, siis peaksid aset leidma. Kui aga mitte, tuleks mõelda ära jätmisele,» põhjendas Toshihiro Nagahama, Dai-ichi instituudi peaanalüütik.

Suurbritannia panga Barclays’i uuringust tuli välja, et mängudest loobumine läheks Jaapanile maksma 0,2 protsenti sisemajandus kogutoodangust (SKP). Samas võib mängude ära jätmine tähendada, et Jaapan pääseb viiendast koroonaviiruselainet, mis võib omakorda viia sisenõudluse nõrgenemiseni.

Rahvusvaheline olümpiakomitee (ROK) ja Tokyo mängude korralduskomitee on pidevalt kinnitanud, et olümpia toimub plaanide kohaselt ning avatseremoonia leiab aset 23. juulil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles