Eesti vibusportlastel avaneb Tokyo olümpiale pääsemiseks viimane võimalus

Postimees Sport
Copy
Vibulaskja Laura Nurmsalu läheb Pariisi EMil käest libisenud olümpiapiletit välja lunastama.
Vibulaskja Laura Nurmsalu läheb Pariisi EMil käest libisenud olümpiapiletit välja lunastama. Foto: Saygin Akinci

Eesti sportvibu sportlased asuvad 19. juunil võistlustulle viimaste Tokyo olümpiamängude kohtade pärast.

Eesti sportlastel on vibuspordis võimalik olümpiakoht teenida veel 18.06-21.06 Pariisis toimuval Olümpia Kvalifikatsiooni Turniiril, kus jagatakse välja 3 individuaalkohta meeste arvestuses ja 2 kohta naiste arvestuses.

Lisaks on võimalik kvalifitseeruda ka võistkondlikult (3 kohta meeste võistkondlikus arvestuses ja 3 naiste võistkondlikus arvestuses).

Kuivõrd Eesti sportvibu meeste arvestuses lähevad Pariisi vaid Karl Kivilo ja Märt Oona, siis meeskondlikult kvalifitseeruda Eesti sportlastel pole võimalik.

Naiste arvestuses võistlevad Pariisis Laura Nurmsalu, Reena Pärnat ja Triinu Lilienthal ning naiskondlikult on Eestil seega võimalik olümpiakoha püüdmine. Naiskondlikus vaates jäädi 2016.aastal napilt ilma olümpaikohast ning toonasest tiimist on ka sel korral olümpakohta püüdmas Laura Nurmsalu ja Reena Pärnat. Triinu Lilienthal on naiskonnas esimest korda, kuid Lilienthalil on ette näidata 2020 Juuniorite MM 8. koht- seega on tegemist lootustandva naiskonnaga, kirjutab Eesti vibuliit oma pressiteates.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles