Tokyo olümpiale sõitnud delegatsioon on karantiinis, positiivse koroonatesti andis vaktsineeritud treener

Copy
Osa Uganda olümpiakoondisest Jaapanis.
Osa Uganda olümpiakoondisest Jaapanis. Foto: STR/AFP/Scanpix

Kaheksa Uganda olümpiakoondise liiget on Jaapanis 3. juulini ühe treeneri positiivseks osutunud koroonatesti tõttu karantiinis.

Eelmisel laupäeval jõudis Jaapanisse Uganda üheksaliikmeline delegatsioon, kus olid poksijad, treenerid ja ametnikud. Ehkki üks juhendajatest oli koroona vastu vaktsineeritud ja andis enne reisimist negatiivse tulemusega proovi, oli tema Tokyos Narita lennujaamas antud proov positiivne, vahendab AFP.

Treener eraldati grupist ning ülejäänud kaheksa inimest reisisid Osakas asuvasse treeningbaasi. «Meie tervisekeskus küsitles kaheksat liiget ning määras nad lähikontaktseteks,» ütles linna esindaja, kes lisas, et rohkem pole positiivsed koroonateste olnud.

Kõik Jaapanisse reisivad sportlased peavad enne lennukile astumist ja kohale jõudes end koroonaviiruse vastu testima. Olümpial olles testitakse neid iga päev.

Kui atleedid ei suuda rangeid koroonanõudeid täita, ähvardab neid olümpialt eemaldamine. Reeglite hulka kuulub näiteks kohustus kanda maski ja reisida vaid olümpiaküla ja võistluspaiga vahel.

Märksõnad

Tagasi üles