Viimasel hetkel Tokyosse sõitva Allikvee jaoks olümpiapilet täielik üllatus ei olnud

Christopher Krutto
Copy
Martin Allikvee.
Martin Allikvee. Foto: Sander Ilvest

Kuigi Eesti Olümpiakomitee kinnitas Tokyo suveolümpiale mineva 33-liikmelise koondise juba reede keskpäeval, sai see päev hiljem veel täiendust. Nimelt jõudis just laupäeval Eesti Ujumisliidule kinnitus, et Tokyos saab stardipukile astuda ka Martin Allikvee.

26-aastane ujuja saab end proovile panna 200 meetri rinnuliujumises. Kuigi Tokyo olümpia A-normi (2.10,35) Allikveel täita ei õnnestunud, tagas talle suveolümpial koha kaks aastat tagasi Lõuna-Koreas toimunud MMil 200 meetri rinnuliujumises saadud aeg 2.10,66.

Allikvee, kelle isiklik tippmark sel distantsil on kolme sajandiku võrra parem, tunnistas usutluses Postimehele, et tegelikult lootis ta seda rõõmusõnumit kuulda juba paar päeva varem.

«Ma ootasin kutset esimesel või teisel juulil ja oli lootust, et see tuleb. Kui reede õhtuks polnud seda tulnud, siis mõtlesin, et nüüd tuleb nädalavahetus vahele ja seal ei tule. Esmaspäeval pidi nimekiri juba lukku minema, aga õnneks tuli laupäeval ootamatult teade,» tunnistas Allikvee, kel on viie aasta tagusest ajast olümpiakogemus juba olemas. Rio de Janeiro mängudel osales ta samamoodi 200 meetri rinnuliujumises ning sai 2.13,66ga kokkuvõttes 33. koha.

Kuna olümpiale pääs ei tulnud tema jaoks täiesti ootamatult, on Allikvee kogu treeningkava juba praegu suvise suurvõistluse ümber üles ehitanud. «Juunis olin Slovakkias treeninglaagris. Tegingi trenni selle eesmärgiga, et tuleb kutse. Trenni on tehtud ja nüüd teen edasi. Lisaks tulevad vahele Eesti lühirajaujumise meistrivõistlused (13.–15. juulini – toim.), kus ma kavatsen mõnel alal kaasa teha, et oleks hea võistluspingutus [enne olümpiat]. Usun, et see tuleb ainult kasuks,» rääkis Dmitri Kapelini õpilane.

Kuigi möödunud hooaeg on olnud tema jaoks keeruline, siis olümpiale läheb Allikvee tegema elu parimat tulemust. «Hooaja keskel ujusin väga häid tulemusi ja need andsid suure lootuse teha EMil oma parim tulemus, aga see läks aia taha. Nüüd tuleb olümpiatsükli kõige tähtsamal võistlusel ennast kokku võtta ja elu parim tulemus teha. See võiks olümpial ka päris hea koha anda. Elu parimat tulemust tuleb näidata õigel ajal ja õiges kohas,» sõnas ta, kuid ei tihanud arvulist eesmärki hetkel veel välja öelda.

Lisaks Allikveele on Eesti ujujatest Tokyo olümpial võistlustules Kregor Zirk (200 meetri vabaltujumises) ja 14-aastane tulevikulootus Elena Jefimova (100 meetri rinnuliujumises).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles