Raul Must kohtub Tokyos tiitlikaitsjaga, Kristin Kuuba sai soodsa loosi

Toimetas Ville Arike
Copy
Kristin Kuuba annab praegu Taanis olümpiaks viimast lihvi.
Kristin Kuuba annab praegu Taanis olümpiaks viimast lihvi. Foto: Kristjan Teedema

Täna loositi Inglismaal Milton Keynesis Tokyo olümpiamängude sulgpalliturniiri alagrupid. Kristin Kuubale naeratas loosiõnn rohkem kui Raul Mustale.

Nii naiste kui ka meeste üksikmängus moodustati 14 alagruppi, kus on valdavalt kolm sportlast. Mehi võistleb 42 ning et naisi 43, on üks naiste grupp ka neljaliikmeline. Esmalt loositi gruppidesse 14 asetatud mängijat ning seejärel ühest suurest potist kõik ülejäänud.

Meestest tuli 33-aastasel Mustal oma kohta kaua oodata, tema nimi võeti loosikastist välja tagantpoolt kolmandana. Ta sattus N-alagruppi, kus juba ootasid ees Rio olümpiavõitja ja kahekordne maailmameister (2014 ja 2015), hiinlane Chen Long (32), ning Hispaania esireket Pablo Abian (36).

Kahekordse maailmameistri Cheni suured võidud jäävad eelmise kümnendi keskpaika, kuid praegugi on ta Hiina esireket ja maailma edetabelis asub kuuendal kohal. Edetabelis 51. real asuva Abianiga on Must (maailma 92. reket) korduvalt kohtunud. Tegemist on olnud Eesti paljukordsele meistrile keerulise, kuid sugugi mitte ületamatu vastasega.

Naiste üksikmängu asetamata mängijate loosipotist tõmmati Kuuba nimi välja üpris kiirelt. Tema sattus D-gruppi, kus ees ootas maailma 13. reket, Tokyos 10. asetuse saanud tailanna Busanan Ongbamrungphan. Ning hiljem lisandus samasse alagruppi peruulanna Daniela Macias.

Edetabelis 51. kohal asuv Kuuba võib loosiga kindlasti rahule jääda. Asetatute seast ei tulnud mõnda tõelist tippu, kuue-seitsme esimese vastu oleks võidule väga raske loota. Ongbamrungphanile aga tuleb minna lahingut andma ning mängus Maciasega (maailma 88. reket) on Kuuba selge soosik.

Sulgpalliturniir algab Tokyos kohe avamise järgsel päeval, 24. juulil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles