Naomi Osaka: tahan inspireerida tüdrukuid, keda peetakse liiga imelikuks

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Naomi Osaka.
Naomi Osaka. Foto: Rob Prange/ZUMAPRESS.com

Jaapanlannast tennisestaar Naomi Osaka võttis endale kodusteks olümpiamängudeks eesmärgi inspireerida noori tütarlapsi, kes tunnevad end ühiskonnas ebamugavalt.

Prantsusmaa lahtiste eel teatas Osaka, et kavatseb oma vaimse tervise nimel vältida slämmiturniiri pressikonverentse. Tema avaldus tekitas palju poleemikat, kuid Osaka pidas oma sõnast kinni. Turniiri teise ringi eel teatas ta aga ootamatult, et jätab võistlemise pooleli.

Seejärel loobus maailma teine reket ka Wimbledoni tenniseturniirist. Peagi näeb 23-aastast tennisisti aga taas väljakul, sest Tokyo olümpiamängudega lõpetab ta võistluspausi. Kodusel suurvõistlusel on tal täita aga üks tähtis missioon.

«Inimesed võivad arvata, et olen vaikne. Et ma pole nagu kõik teised. Nad arvavad, et ma ei ole selline, nagu õige olümpiasportlane peaks olema. Minu saatus on kinnitanud, et inimesed peaksid maailma vaatama laiemalt. Tahan inspireerida tüdrukuid, keda peetakse liiga imelikuks, vaikseks ja kõigist teistest erinevaks. Jah, me ei vasta teiste ootustele, aga olgu siis nii!» lausus Osaka.

Olümpiamängudel tuleb Osakal küll matšide järel pressitsoonist läbi kõndida, ent tal pole kohustust ajakirjanikega rääkida. Naiste üksikmängu tennisturniir algab Tokyos 24. juulil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles