Hämmastavad teadmised! USA korvpallilegend usub olümpial Jugoslaavia, Venemaa ja Hiina edusse

Postimees Sport
Copy
Aastatel 2014-2016 Los Angeles Lakersit tüürinud Byron Scott (vasakul) ja Kobe Bryant.
Aastatel 2014-2016 Los Angeles Lakersit tüürinud Byron Scott (vasakul) ja Kobe Bryant. Foto: Danny Moloshok/AP/Scanpix

Nii mõnedki USA kodanikud näikse kohati elavat justkui veidi omas maailmas. Järjekordse hea näitena võib tuua endise tippkorvpalluri ja praegu treenerina töötava Byron Scotti. 

TMZ püüdis mängijana kolmekordseks NBA meistriks tulnud ja 2008. aastal parimaks treeneriks valitud Scotti kinni veidi pärast seda, kui USA kaotas üllatuslikult Nigeeriale. 

«Me ei ütleks, et see oli üks suuremaid, vaid oligi USA koondise kõige üllatavam kaotus,» sõnas Scott, kes tunnistas, et mängu ta ei näinud. «See on kindlasti kõva pauk, et USA kaotab Nigeeriale. Aga loodetavasti mõjub see korraliku äratuskellana.»

60-aastane ekspallur tunnistab, et läheneva Tokyo olümpia eel ta muret ei tunne. Vähemalt veel mitte. Scott usub, et staaride kokkusobitamine ja õige rütmi leidmine võtabki lihtsalt aega. 

Intervjuu läks aga huvitavaks siis, kui ajakirjanik uuris, kes võiks USA-le suurvõistlusel vastu saada. «Hea küsimus,» mõtiskles Scott alustuseks.

«Arvan, et Prantsusmaa on tänavu hea,» jätkas ta. «Jugoslaavia on alati väga tugev, samamoodi Venemaa. Üks tiim ikka alati üllatab. Tänavu või see olla näiteks Hiina.»

Jah, jänki pani tõepoolest veidi puusse. Esiteks, Jugoslaavia lagunes 1992. aastal. Praegu eksisteerivad kenasti iseseisvalt Bosnia ja Hertsegoviina, Horvaatia, Kosovo, Montenegro, Põhja-Makedoonia, Serbia ja Sloveenia. Neist viimane mängib ka Tokyos. 

Teiseks, Venemaa ja Hiina ei kvalifitseerunud Tokyo olümpiale...

Küll aga Scott ilmselt märki, et korvpalliturniir tuleb põnev. «USA olümpiakuld pole enam turniiri eel kivisse raiutud. Kogu maailma korvpall on meile lähemale jõudnud,» sõnas ta. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles