Spordimaailma üks suuremaid staare jätab Tokyo olümpia vahele

Henry Lääne
, sporditoimetuse juht
Copy
Roger Federeri jaoks pole olümpiamängud võõrad. See pilt on tehtud 2004. aasta Ateena spordipeost.
Roger Federeri jaoks pole olümpiamängud võõrad. See pilt on tehtud 2004. aasta Ateena spordipeost. Foto: AFP / Scanpix

Paljude silmis läbi aegade parim tennisist Roger Federer teatas, et ei osale järgmisel reedel algaval Tokyo olümpial.

Sellest andis Federer teada sotsiaalmeedia kaudu, nagu tänapäeval ikka. «Muruhooajal tabas mind põlvevigastuse osas kahjuks tagasilöök. Olümpialt eemalejäämine valmistab suurt pettumust, sest seal võistlemine on alati olnud au. Olen juba alustanud taastusraviga ning loodan, et naasen veel suvel väljakule.»

Federeri jaoks pole olümpial osalemine teps mitte võõras. 2008. aastal Pekingis võitis ta koos Stanislas Wawrinkaga meespaarismängu, neli aastat hiljem Londonis kaotas Federer üksikmängu finaalis kodupubliku lemmikule Andy Murrayle. 2016. aasta Rio mängud jäid tal põlvevigastusest taastumise tõttu vahele.

Olümpiadebüüdi tegi Federer juba 2000. aastal Sydneys, kui jõudis suurüllatuslikult poolfinaali, aga kaotas seal Tommy Haasile ja pronksilahingus Arnaud Di Pasqualele. Neli aastat hiljem Ateenas oli ta suurfavoriit, kuid jäi teises ringis alla toona 18-aastasele Tomaš Berdychile, kes tõusis hiljem ka tennisetippu.

Šveitslane saab olümpia viimasel päeval ehk 8. augustil 40-aastaseks. Ta on võitnud üksikmängus 20 suure slämmi turniiri ning seda rekordit hoiab ta igirivaalide Rafael Nadali ja Novak Djokoviciga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles