JÄRELVAADATAV ⟩ Tšehhi alistas Tokyo olümpia korvpalliturniiri avamängus Iraani

Sport
Copy

Tokyo suveolümpia korvpalliturniirile andsid avalöögi Iraani ja Tšehhi koondised. Tšehhi võitis kohtumise 84:78.

Iseseisva riigina esimest korda olümpiale jõudnud Tšehhi debüüt kujunes edukaks. Tõsi, avamänguks saadi ilmselt kogu turniiri kõige nõrgem vastane, ent n-ö kohustuslik võit vormistati ära.

Lihtsat jalutuskäiku Iraan aga eurooplastele ei andud. Viimane veerandaeg võideti lausa 32:17. Lõpu eel jõuti veel nelja silma kaugusele, ent tšehhid pääsesid ehmatusega.

Võitjate resultatiivseim oli 16 punkti visanud Patrik Auda. Blake Schilb lisas 14, Jan Vesely 11 silma. Tiimi suurim täht, Chicago Bullsi tagamees Tomaš Satoransky piirdus 6 punktiga, ent jagas 8 resultatiivset söötu, noppis sama palju lauapalle ja tegi 5 vaheltlõiget.

Iraani parim oli Behnam Yakhchali 23 punktiga. Muide, 25-aastane tagamees esindab tulevast hooajast Saksamaa kõrgliiga klubi Mitteldeutscheri. Mullu mängis ta mõnda aega koos Rain Veidemaniga sama riigi esiliigas Rostockis.

Senini ainus iraanlane, kes NBAs platsile jooksnud, Hamed Haddadi panustas 15 punkti ja 10 lauapalliga. 36-aastane tsenter müttas aastatel 2008-2013 Memphis Grizzliesis ja pärast seda veel ühe hooaja Phoenix Sunsis.

Enne mängu:

Iraan ja Tšehhi kuuluvad mõlemad A-alagruppi, mille ülejäänud kaks liiget on Prantsusmaa ja USA. Kohamängudele on asja kahel paremal, kuid sõltuvalt teiste alagruppide tulemustele võib play-off'i uksest sisse vupsata ka grupis kolmandaks jäänud koondis. 

Omavahel Iraani ja Tšehhi korvpallikoondised varem vastamisi läinud pole. Maailma edetabelis hoiab Iraan 23. ning Tšehhi 12. kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles