JÄRELVAADATAV ⟩ Võimsa spurdi teinud Hispaania ohtu ei sattunud

Sport
Copy

Korvpalli olümpiaturniiril alistas Hispaania 88:77 võõrustaja Jaapani. Postimees näitas mängu otsepildis ning mõistagi on seda võimalik ka järele vaadata.

Hispaania on turniiri üks soosikuid, kes on Tokyos küllaltki vana koosseisuga. Tõsi, on ka nooremaid mehi, ent näiteks on Hispaanial rivis neli 2006. aastal selles samas Saitama Super Arenal maailmameistriks kroonitud mängijat.

Jaapani mänguvankrit pidid vedama NBA mehed Rui Hachimura ja Yuta Watanabe. Seda nad ka tegid ning esimesed poolteist veerandit oli võrdne lahing. Seejärel pani aga Hispaania sisse teise käigu, lõpetades avapoolaja tervelt 22:2 spurdiga!

Kättevõidetud edu enam käest ei antudki, ehkki Jaapan võitles mehiselt ning Watanabe ja Hachimura tõid järjepanu punkte. Lõpuks jäi neist esimese kontosse 19, teise omasse 20 silma. Hispaania poolelt säras mängujuht Ricky Rubio 20 punkti ja üheksa korvisööduga.

Enne mängu:

Võõrustaja Jaapan ei kuulu korvpalliturniiril soosikute hulka, ehkki neil on rivis kaks korralikul tasemel NBA meest. Aga see ei tähenda, nagu saaks konkurendid minna neid mütsiga lööma!

Hispaania on seevastu aga turniiri üks favoriite, kel on mõne eksperdi hinnangul kõige suurem tõenäosus alistada suursoosik USA. Koosseisus on heal tasemel mehi nii NBAst kui ka Euroopa tippliigadest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles