JÄRELVAADATAV ⟩ Bermuda triatleet võitis riigi esimese olümpiakulla, Kivioja pidi võistluse pooleli jätma

Sport
Copy

Naiste olümpiatriatloni võitis Bermuda sportlane Flora Duffy, kes tegi oma riigi ajalugu, sest tõi saareriiki esimese olümpiakulla. Eesti triatleet Kaidi Kivioja katkestas võistluse, sest liidrid said ta rattadistantsil ringiga kätte. Postimees vahendas võistlust otsepildis ja tekstipõhises otseblogis.

Enne võistlust: 

Tokyo trassi eripäraks on väga soojas vees ujumine, tehniline ja lauge rattarada ning tasasel trassil jooksurada. Kogu kompoti muudab sealjuures veel raskemaks kohapeal valitsev meeletu kuumus ja niiskus.

Rio olümpial 44. koha saanud Kivioja sõnas aga enne võistlust, et talle säärased olud enamasti liigseid probleeme ei valmista. «Olen alati Mehhikos, kus on sarnased tingimused, hästi võistelnud. Olen ka siinseteks tingimusteks spetsiaalselt valmistunud. Arvan, et see ei tohiks mulle olla probleem,» sõnas 28-aastane atleet. 

Ta täpsustas: «Treenisin terve talve Portugalis, väga heades tingimustes. Sain treeningplaani 100-protsendiliselt täita. Spetsiaalselt olen valmistunud rattatreeningutega siseruumis, kus on temperatuur 35-38 kraadi ja kuni 80-protsendine õhuniiskus. Need treeningud on mu hästi ettevalmistanud.»

Eelmisel olümpial lõpetas Kivioja 44. kohal. Konkreetset eesmärki ta välja ei hõika, ent hinges pulbitseb kindlasti lootus oluliselt paremast resultaadist. 

«Triatlonis on raske kindlaid sihte paika panna, et jõuda näiteks poolfinaali või teha isiklik rekord. Tulemus ei sõltu vaid minust endast, pigem võistluse stsenaariumist. Üldiselt ma ei tahaks ka numbrilisi eesmärke seada. Peamine eesmärk on teha ujumises hea sooritus, mis annaks mulle võimaluse olla võistluses sees. Kui ujumises oma ära teen, olen arvatavasti võimeline üllatama. Ratta ja jooksuvorm on väga head,» lausus eestlanna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles