JÄRELVAADATAV ⟩ Tanel Kangert lõpetas temposõidu kolmandas kümnes, Roglic võttis ülivõimsa võidu (2)

Sport
Copy

Jalgratturid jagasid medaleid eraldistardist sõidus ehk temposõidus, kus Tanel Kangert lõpetas 22. kohal.

Kangert startis esimeses grupis ja hoidis pärast nende lõpetamist viiendat kohta. Siiski pidi ta päris kõvasti kohti loovutama, sest tugevamad mehed olid tagant alles tulemas. Lõpuks piirdus ta 22. kohaga.

Kõige eredamalt säras temosõidus sloveen Primoz Roglic, kes jõudis finišisse ajaga 55.04,19. Kusjuures teisena lõpetanud hollandlane Tom Dumoulin kaotas talle ühe minuti ja ühe sekundiga. Kolmandaks tulnud austraallane Rohan Dennis kaotas võitjale minuti ja kolme sekudiga.

Enne võistlust

Maanteeratturitest on Tokyo olümpiamängudel Tanel Kangert, kes igapäevaselt sõidab Austaalia tiimis (Team BikeExchange). Teine sportlane on Peeter Pruus, kes sõidab Itaalia klubis (Torpado Süditrol) ja võistleb maastikuratturina, kuid on mitmekülgse ratturina tõestanud end ka hea maanteeratturina. Neli päeva tagasi toimus meie meeste osalusel ühisstardist maanteesõit (234 km ja 4865 tõusumeetrit), täna peetakse individuaalne ajasõit.

Kuigi Kangerti vorm olnud grupisõidus kõige parem, ennustas peatreener Jaan Kirsipuu, et poole nädalaga võib seis paremaks minna ning teoorias on võimalik püüda kohta esikümnes.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles