JÄRELVAADATAV ⟩ Meeste kaugushüpe sai põneva lõpplahenduse, naiste tõkkesprindi kuld läks Puerto Ricosse

Sport
Copy

Esmaspäeva hommikupoolikul jagati Tokyo olümpiastaadionil kaks medalikomplekti. Naiste tõkkesprindi võitis Puerto Rico jooksja Jasmine Camacho-Quinn ajaga 12,37 ja meeste kaugushüppe kreeklane Miltiadis Tentoglou 8.41 meetrise hüppega.

Väga põnevaks kujunes meeste kaugushüpe, kus olümpiavõitjaks tuli hooaja tabeliliider Tentoglou. Kreeklane hüppas viimasel katsel 8.41, kuid kuna sama tulemus oli all ka kvalifikatsiooni võitnud kuubalane Juan Miguel Echevarrial, siis võitis Tentoglou, sest tema paremuselt teine katse oli parem. Kolmas koht läks samuti Kuubasse, 8.21 hüpanud Maykel Massole.

Foto: olympics.com

Naiste 100 meetri jooksu võitis Puerto Rico sprinter Jasmine Camacho-Quinn ajaga 12,37. Puerto Rico jaoks oli tegemist nende mängude esimese medaliga ja üldse ajaloo esimese olümpiamedaliga kergejõustikus. Teisena ületas finišijoone ameeriklanna Kendra Harrison (12,52) ja kolmandaks tuli jamaikalanna Megan Tapper (12,55).

Foto: olympics.com

Enne võistlust:

Meeste kaugushüppes on kehtiv olümpiarekord 8.90 endiselt legendaarse Bob Beamoni valduses ja seda juba aastast 1968. Maailmarekord on 8.95 ning selle hüppas Mike Powell 1991. aastal Tokyos, samal olümpiastaadionil, kus selgitatakse ka tänased olümpiamedalistid. Võistlustulle astub 12 sportlast ning suurimaks kullapretendendiks tuleb pidada kuubalast Juan Miguel Echevarriat, kes tegi pikima õhulennu ka kvalifikatsioonis.

Meeste kaugushüppe finalistid.
Meeste kaugushüppe finalistid. Foto: ROK

Hommikuse kergejõustikuprogrammi lõpus jagatakse medaleid ka naiste 100m tõkkejooksus. Pühapäevastest poolfinaalides andis konkurentidele tõsise tormihoiatuse Puerto Rico sprinter Jasmine Camacho-Quinn, kes jooksis uue olümpiarekordi (12,26).

Naiste tõkkejooksu finalistid.
Naiste tõkkejooksu finalistid. Foto: ROK

Hommikune ajakava:

3.00 meeste vasaraheite kvalifikatsioon, A-grupp

3.35 naiste 1500m eeljooksud

4.20 meeste kaugushüppe finaal

4.30 meeste vasaraheite kvalifikatsioon, B-grupp

4.30 naiste 200m eeljooksud

5.50 naiste tõkkejooksu finaal

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles