Eesti sõudjad õppisid Jaapani köögikunsti

Postimees Sport
Copy
Jüri-Mikk Udam ja Allar Raja valmistamas Sachiko Vasseri käe all pelmeene.
Jüri-Mikk Udam ja Allar Raja valmistamas Sachiko Vasseri käe all pelmeene. Foto: Karli Saul/EOK.

Eesti Olümpiakomitee sotsiaalmeediakanalil „Olen Olümpiafänn“ näidatava videosarja „Tükike Tokyot Eestis“ kolmandas osas õpivad Eesti sõudjad Jüri-Mikk Udam ja Allar Raja tegema gyoza pelmeene.

Olümpiamängude turvalise toimumise nimel võivad Tokyos võistlevad sportlased viibida ainult olümpiakülas ning kindlaks määratud kellaajal treeningupaigas või võistluspaigas. Et kokkupuude kohaliku kultuuriga jääb sellisel juhul minimaalseks, otsustas EOK pakkuda olümpiasportlastele võimalust leida Eestis tükike Tokyot.

Videosarja kolmandas osas õpetab Eestis elav jaapanlane, Sachiko Vasser Eesti sõudjatele Jüri-Mikk Udamile ja Allar Rajale jaapani köögikunsti ning koos tehakse jaapanipäraseid pelmeene ehk gyozasid. Paarisaeruline neljapaat koosseisus Udam, Raja, Tõnu Endrekson ja Kaspar Taimsoo) stardivad Tokyo olümpiamängudel 23. juulil.

Olümpiamänge saab jälgida telekanalite Kanal 2, Kanal 12 ja DUO 7 vahendusel ning portaalis Postimees.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles