USA korvpallikoondis sai enne olümpiamänge magusa võiduga tagasi ree peale

Karl-Joosep Küngas
Copy
Damian Lillard mängis mitmel korral üle Hispaania mängumehed, seejuures ka legendaarse Pau Gasoli.
Damian Lillard mängis mitmel korral üle Hispaania mängumehed, seejuures ka legendaarse Pau Gasoli. Foto: Ethan Miller

USA korvpallikoondis on sel suvel haruldaselt palju kaotusi pidanud vastu võtma. Viimases kontrollkohtumises enne olümpiamänge suudeti ikkagi alistada 83:76 tulemusega enda üks suurimatest ohustajatest Hispaania.

USA oli enne tänast pidanud sel suvel kolm kontrollmängu ning kaotanud nendest koguni kaks. Alistuda tuli nii Nigeeriale (87:90) kui ka mõned päevad hiljem Austraaliale (83:91). Edasi on aga paremaks läinud, sest esmalt oldi 108:80 paremad Argentinast ning nüüd ka Hispaaniast.

Üleplatsimeheks kerkis eilses lahingus Hispaania mängujuht Ricky Rubio, kelle arvele märgiti 23 punkti. USA ridades panustas enim, 19 silma, Portland Trail Blazersi superstaar Damian Lillard. 

Vaatamata erinevatele tagasilöökidele, sõidab USA Tokyo olümpiamängudele ikkagi suurfavoriidina. Nad on olümpiamängudel osalenud 18 korda ning võtnud ka sama palju medaleid. Olümpiavõiduga on seejuures lahkutud 15 korral. 

USA kuulub olümpiamängudel A-alagruppi, kus neil tuleb mõõtu võtta Iraani, Prantsusmaa ja Tšehhiga. Hispaania seevastu mängib C-alagrupis Jaapani, Argentina ja Sloveeniaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles