Järelvaadatav JA BLOGI ⟩ Laupäeva hommik Tokyos: Lehis jõudis poolfinaali, jalgratta grupisõidus rändas kuldmedal Ecuadori (4)

Sport
Copy

Laupäeva varahommikul astusid Tokyo olümpial võistlustulle epeevehklejad ning ratturid. 

Meie epeevehklejatest läbis hommikuse kadalipu edukalt Katrina Lehis, kes jõudis poolfinaali. Kell 11.55 algava poolfinaali otsepilti saab jälgida SIIT. Julia Beljajeva teekond lõppes veerandfinaalis, Erika Kirpu pudenes konkurentsist juba avaringis. 

Paralleelselt vehklemisvõistlusega toimus ka jalgratta grupisõit, kus olid võistlustules Tanel Kangert ja Peeter Pruus.

 

Jalgratta grupisõit

Kokku sõideti koguni 234 km pikkune distants ning tõusumeetreid tuli selle jooksul võtta lausa 4865 meetrit.

Fuji ringrajal lõpplahenduse saanud meeste jalgratta grupisõidus triumfeeris Richard Carapaz, kes võitis Ecuadorile ajaloo teise olümpiakulla. Võiduajaks märgiti lõpuks 6:05.26.

Talle järgnenud grupis suutis hõbemedali võtta belglane Wout Van Aert ja pronks jäi sloveenile Tadej Pogačarile.

Eesti meestest olid rajal Tanel Kangert ja Peeter Pruus. Kui Kangert püsis liidritega umbes 190 km, siis Pruus langes varem. Viimasel tekkis ka probleem tagumise käiguvahetajaga ning seda raporteeris ka koondise treener Jaan Kirsipuu.

Finišisse jõudis Kangert lõpuks 46. kohaga, kaotades võitjale enam kui 10 minutit. Pruus lõpuks katkestas võistluse.

Enne võistlust

Vehklejate individuaalvõistlusel kohtub Erika Kirpu (maailma reitingu 23.) avaringis ameeriklanna Kelley Hurleyga (16.). Julia Beljajeva (36.) vastaseks on prantslanna Coraline Vitalis (9.) ning Katrina Lehisel (12.) poolatar Ewa Trzebinska (30.).

Jalgratturite maanteesõidu meeste grupisõidus läbitakse 234 kilomeetrine võistlustrass, mille jooksul võetakse 4865 tõusumeetrit. Kuigi olümpiatrass oli raske ka viis aastat tagasi Rios, on seekordne katsumus siiski grammi võrra kangem. Kokku asub võistlustulle 130 ratturit, nende seas ka kaks eestlast - Tanel Kangert ja Peeter Pruus.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles