Poola alaliidu eksimuse tõttu saadetakse kuus ujujat Tokyost koju

Christopher Krutto
Copy
Ujujad. Pilt on illustratiivne.
Ujujad. Pilt on illustratiivne. Foto: Petr David Josek/Scanpix

Paljude sportlaste jaoks on olümpiamängud pika töö tulemus ja elu üks tipphetki. Kuus Poola ujujat said aga vahetult enne võistluse algust teada, et peavad alaliidu eksimuse tõttu hoopis koju lendama.

Alicja Tchorz, Bartosz Piszczorowicz, Aleksandra Polanska, Mateusz Chowaniec, Dominika Kossakowska ja Jan Holub jäävad tänavu olümpiamängudelt kõrvale seetõttu, et Poola ujumisliit tegi administratiivse eksimuse ja rahvusvaheline ujumisliit FINA ei kinnitanud nende osalust.

Nimelt oli probleem selles, et Poola alaliit ei mõistnud korrektselt FINA kriteeriumeid ja seetõttu saadeti Tokyosse liiga palju ujujaid.

Tekkinud segaduse järel nõuavad ujujad kogu alaliidu juhatuse tagasiastumist. «Ma olen juhtunust šokeeritud. See on absurdne olukord ja midagi sellist ei tohiks kunagi juhtuda. Ma loodan, et ärkan kunagi sellest õudusunenäost üles,» kirjutas ühismeedias Chowaniec.

Poola ujumisliidu president Pawel Slominski vabandas sportlaste ees. «Tunnen kahetsust ja kurbust nende ujujate tõttu, kes pidid Tokyost lahkuma. Selliseid asju ei tohiks kunagi juhtuda ja ma mõistan alaliiduvastast rünnakut. See on täiesti õigustatud,» võttis Slominski süü omaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles