ROK kinnitas 2032. aasta suveolümpia toimumispaiga

Toimetas Karl Juhkami
Copy
ROKi president Thomas Bach.
ROKi president Thomas Bach. Foto: TORU HANAI

Rahvusvahelise Olümpiakomitee (ROK) juhatus kinnitas tänasel istungil 2032. aasta suveolümpiamängude toimumispaigaks Brisbane'i.

Brisbane'ist saab nõnda kolmas Austraalia linn, mis olümpiamänge võõrustanud. Varem on spordipidu toimunud Rohelise Mandri kahes suurimas linnas Melbourne'is (1956) ja Sydneys (2000).

Austraalia konkureeris 2032. aasta suveolümpiamängude korraldusõiguse nimel Põhja- ja Lõuna-Korea, Katari, Saksamaa, India ja Indoneesiaga, kuid nende võit sai võrdlemisi kindlaks juba tänavuse aasta alguses, kui riigi peaminister Scott Morrison kinnitas, et sealne valitsus on valmis katma poole spordipeo kulutustest.

Brisbane'ile korraldusõiguse andmise poolt hääletas juhatuse valimistel 72 liiget, vastu oli viis ning erapooletuks jäi kolm.

«Olümpiamängud läksid headesse kättesse. Me teame Austraaliat ning nende varasemaid kogemusi sääraste võistluste korraldamisel,» sõnas ROKi president Thomas Bach rahulolevalt.

Tänavused Tokyos toimuvad olümpiamängud saavad oma ametliku avapaugu reedel, kuid tegelikult on spordipidu Jaapanis juba alanud. Järgmised suveolümpiamängud toimuvad Pariisis (2024) ja Los Angeleses (2028). Taliolümpiamängude toimumispaikadeks on Peking (2022) ja Milano-Cortina (2026), 2030. aasta võõrustajalinn hõisatakse välja kahe aasta pärast. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles