PM TOKYOS ⟩ Olümpiarahva sisenemine Jaapanisse tähendab tõelist kunsttükki

Copy
Kuigi teoorias peaksid kõik atleedid ja ajakirjanikud hoidma mõistliku vahemaad, siis paratamatult võib kitsastes lennujaamakoridorides tekkida pudelikaelasid. Foto Tokyo Narita rahvusvahelisest lennujaamast 21. juulil, kui maandus Dohast saabunud Qatar Airwaysi lennuk.
Kuigi teoorias peaksid kõik atleedid ja ajakirjanikud hoidma mõistliku vahemaad, siis paratamatult võib kitsastes lennujaamakoridorides tekkida pudelikaelasid. Foto Tokyo Narita rahvusvahelisest lennujaamast 21. juulil, kui maandus Dohast saabunud Qatar Airwaysi lennuk. Foto: Amr Abdallah Dalsh/Reuters/Scanpix

Tokyo olümpiamängud on ukse ees ja kui viimasel hetkel pidurit ei tõmmata, mida teisipäeval ei välistanud mängude korraldustiimi juht Toshiro Muto, alustatakse Eesti aja järgi reedel kell 14 avatseremooniaga. Kohati tundub imeline, et kogu olümpiarahvas on Jaapanisse kohale jõudnud.

Et kasvõi üksainus külaline saaks tõusva päikese maale tulla, läheb vaja kümnete inimeste sadu töötunde. Vabatahtlike näol on need inimesed praegu kõik lennujaamades ja mujal olemas, lisaks palgalised tegelased korralduskomitees. Võimalusi, et miski võib untsu minna, tundub aga olevat rohkem, kui ükski Postimehe olümpiaajakirjanikest oma elu jooksul näinud.

Esmalt tuli Eestis olles juba nädalaid või päevi varem täita erinevaid tabeleid, dokumente, veebilehti. Olümpiakorraldajate nõudel pidi igas toimetuses vastutama suhtlemise eest üks konkreetne inimene ning too sai mitmekordse mahvi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles