JÄRELVAADATAV ⟩ Rivo Vesiku hoolealused said Tokyo olümpial kaela hõbemedalid

Sport
Copy

Rivo Vesiku hoolealused Vjatšeslav Krasilnikov–Oleg Stojanovski said Tokyo olümpial kaela hõbemedalid. Meeste rannavõrkpalli finaalis tuli venelastel tunnistada norralaste Andres Mol–Christian Sorumi 2:0 (21:17, 21:18) paremust. Kohtumine on artikli allosas ka kahes osas järelvaadatav.

Krasilnikov ja Stojanovski alustasid olümpiafinaali aktiivsemalt, pääsedes avageimis kärmelt 7:3 ette. Seisul 8:6 maandus Mol aga võrgu ees õnnetult Krassilnikovi jala peale, pärast mida haaras venelane valugrimassides kinni oma hüppeliigesest. 

Pärast meditsiinilist time-out'i sai kohtumine küll jätkuda, kuid pärast seda venelased enam geimis initsiatiivi haarata ei suutnud. Seisult 12:11 tegid norralased kerge 3:0 spurdi ning sellest avageimi võiduks ka piisas. 

Teises geimis sammuti võrdselt seisuni 12:12, siis noppisid norralased aga neli punkti järjest ning ladusid nõnda põhja olümpiakullale. 

Kohtumise statistika:

Meeste rannavõrkpalli finaali statistika.
Meeste rannavõrkpalli finaali statistika. Foto: ROK

Ülekande esimene osa:

Ülekande teine osa:

Enne finaali:

Vesiku maailmameistritest hoolealuste jaoks algas olümpiaturniir soovitust keerulisemalt, sest alagrupist edasi pääsemine selgus nende jaoks alles viimases kohtumises. Lõpuks grupp siiski võideti ning järgnenud play-off'is pole venelased siiani loovutanud geimigi. 

Sama saab öelda aga ka Norra paari kohta. Tokyo olümpiafinaal on eelmise aasta EM-finaali kordusetendus: toona jäid 2:0 (21:19, 21:15) peale norralased.

Kui venelased peaksidki Tokyos triumfeerima, siis Vesik kohapeal seda rõõmu kogeda ei saa. Nimelt kärpis Rahvusvaheline Olümpiakomitee varasemate dopingujamade tõttu Venemaa taustajõudude akrediteeringute arvu, mistõttu jälgib meie mees spordipidu kodumaalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles