Järelvaadatav ⟩ Iraanlane võitis olümpiarekordiga kuldmedali, Olesk kõrvalalal finaali ei jõudnud

Sport
Copy

Laupäeva varahommikul tegi meeste 10 m õhupüstoli kvalifikatsioonivõistluses Tokyo olümpia avastardi Peeter Olesk, kes oma kõrvalalal siiski finaali ei jõudnud. Finaalis krooniti 244,8 punktiga olümpiavõitjaks iraanlane Javad Foroughi.

Olesk sai kuue seeriaga kokku punktisumma 564, mis andis kvalifikatsioonis 36 sportlase konkurentsis 33. koha. Kvalifikatsiooni võitis 19-aastane hindu Saurabh Chaudhary tulemusega 586, viimase ehk kaheksandana pääses finaali 578 silma lasknud serblane Damir Mikec.

Kvalifikatsiooni tulemused.
Kvalifikatsiooni tulemused. Foto: ROK

28-aastase Oleski isiklik rekord sel alal on 584 silma, mis taganuks kindlalt koha finaalis. Ent nagu Põlvast pärit sportlane enne võistlust tõdes, pole see tema igapäevane tulemus.

Õhupüstoliharjutuses eestlane endale kohalist eesmärki ei seadnudki. Tegu on tema kõrvalalaga ning pigem nägi ta võistlemises head ettevalmistust 1. augustil toimuvaks olümpia kiirlaskmiseks.

Enne võistlust:

Rio mängudel võitis meeste 10 m õhupüstoli harjutuse Hoàng Xuân Vinh Vietnamist tulemusega 202,5. Ülekannet kommenteerivad Timo Tarve ja Fred Raukas.

Muide, Oleski põhiala, mis on 25 m olümpiakiirlaskmine, alustab eelvõistlusega augusti esimesel päeval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles